Szerző: Juhász Kristóf

Mese a balatoni angyalokról

Ki ne ismerné a Balatont? Kétféle ember van a világon: az egyik már volt a Balatonon, a másik oda akar menni. Na jó, van olyan is, aki ott lakik, mint a nádirigó, a hínárszakállú iszaptörpe meg a vénséges tihanyi révész. De a mi mesénk most a Balaton angyalairól szól.

Hangokon túlmutató üzenet

Várnagy Andrea Liszt Ferenc-díjas zongoraművész olyan segítő, hídépítő, közösségépítő munkát is végez koncerttermeken kívül és belül, melyben békésen megfér egymással a kreatív előadóművész, a zenepedagógus és a mások felé forduló, hívő ember szerepköre, sőt, a színházcsináló drámapedagógusé is.

Mese a bolyongó hercegről

Volt egyszer, hol nem volt, volt egyszer egy herceg. Ennek a hercegnek volt egy országa, volt királyi apja és anyja, meg voltak testvérei. Jóképű, rendes, példamutató királyi család volt ez, nem volt náluk testvérháború, feleségmérgezés, három részre szakadt ország, meg hasonló ócskaságok, amik más királyságokban bizony elő-előfordulnak.

Velünk élő kézművesség Palócföldön

Mikor az egyszeri ember a saját kultúrájához, gyökereihez akar eljutni a globális egyenkényelem butító áradásában, inspiratív útjelzők lehetnek számára az olyan eseménysorozatok, mint a Népi Kézműves Alkotóházak és Galériák X. Országos Hete.

Hozzám mindenki eljöhetne segítségért

Ezerkétszáz fős baranyai faluból, Alsószentmártonból érkezett Budapestre Balog Péter, aki már gyermekkorától a nélkülözés sokak számára ismeretlen mértékét tapasztalta meg. Sorsát kezdettől a másokon segítés vágya irányította. Most a Semmelweis Egyetem Belgyógyászati és Hematológiai Klinikáján dolgozik segédápolóként.

A vár áll, de a bűn nem múlik el

A színen állványzat, nagyvasak, talicska, lapát, vakolókanál. A Kőműves Kelemen a Hevesi Sándor Színházban. Milyen egyszerű kortalanná kellékezni és díszletezni a művet, amelyben a szereplők mesterségének eszközei századok óta alig változnak.

Hogyan kerüljük el a házasságot?

És győztek, és győztek, és megint győztek. De asszonyaik nem hallották csatakiáltásuk, nem ámultak el hadizsákmányukon, és nem figyeltek föl a gyógyító érintés vágyában izzó és vérző sebeikre. Hát ezért nem házasodott meg Elemér.

Mit csinál napjainkban egy turul?

A turulról mindig múltbéliként és csakis nagy pátosszal beszél, aki beszél, vagy éppen gúnyosan. Lehet-e ezt másképp? Nos, igen. Juhász Kristóf tárcája közvetlen hangú tudósítás arról mi a helyzet Turulunkkal mostanság.

Lélekbűz és lélektestvér

Nagy Koppány Zsolt a felismerésről ír. Én meg a felismerés utáni megbocsájtásról. Ugyanúgy érzem a saját lelkem bűzét, mint másokét. Tényleg iszonyat szaga van. De van ami segíthet minket abban, hogy elviseljük a bűzt.