Szerző: Csizmazia Gábor

Fölsorakozás Ukrajna mögött, Kínát méregetve

A történelemben példátlanul sikeres szövetségként tudott megmutatkozni az Észak-atlanti Szerződés Szervezete a júliusi washingtoni csúcstalálkozón.

Israel, the “Ukraine” of Progressive Democrats

The latest outburst of the Palestinian–Jewish conflict is a new test for President Joe Biden. Radical progressives, on whom he partly relies, do not share the core values of a traditional bipartisan liberal-internationalist US foreign policy.

Izrael, a progresszív demokraták „Ukrajnája”

A fellángolt palesztin–zsidó konfliktus újbóli próbatételt jelent Joe Biden elnök számára. A radikális progresszívek, akikre részben támaszkodik, nem osztják ugyanis a kétpárti konszenzuson alapuló hagyományos liberális-internacionalista amerikai külpolitika alapvető értékeit.

Republikánus útkeresések Trump árnyékában

Az amerikai jobboldalt ma nemcsak a trumpi karakter, hanem a trumpi megoldások is foglalkoztatják. A latolgatásra már nincs sok idő, és a tét sem csekély.

Overcoming the ‘Bucharest Syndrome’

The 2023 NATO Vilnius Summit is historic for this was Finland’s first summit meeting as a member, Sweden’s accession regained momentum, and Ukraine’s membership became more than just a question of time.

Túl a Bukarest-szindrómán

Történelmi jelentőségű volt a 2023-as vilniusi NATO-csúcstalálkozó: Finnország először vett részt az értekezleten tagként, Svédország csatlakozása újra lendületet kapott, Ukrajna tagsága pedig többre jutott a merő időzítésnél.

Primaries Hard Balancing Acts

Although the next U.S. presidential election is more than a year away, the race for nominations has already begun.

Amerikai előválasztási kötéltánc

Bár a következő amerikai elnökválasztásig még több mint egy év van hátra, a jelölésekért folyó verseny már megkezdődött. 

Az örök békétől a demokrácia arzenáljáig

Az idei Müncheni Biztonságpolitikai Konferencia a liberális nemzetközi rend megtartását célzó amerikai erőfeszítésekre és kihívásokra, a Washingtonnal szembeni stratégiai autonómiát felváltó európai stratégiai felelősségre és Kelet-Közép-Európa geopolitikai szerepének visszatérésére világított rá.

Amerika józanodik?

A félidős választástól sokan „piros hullámot”, földcsuszamlásszerű republikánus győzelmet vártak. De az jócskán elmaradt. Gyorsmérleg.