Szerző: Szerdahelyi Csongor

Füst a Szemében

Kétszáz esztendeje lesz 2023-ban, hogy ezen a napon, január 22-én tisztázta le Kölcsey Ferenc a Himnusz kéziratát. És e napon született 1943-ban Cseh Tamás. Jövőre lenne nyolcvanéves.

A tizenkét hónapos szezon a cél

Sokféle funkciót tölthet be az Európa Kulturális Fővárosa programsorozat. Veszprém és a Balaton térsége számára a legfontosabb, hogy összetartó és  egységes régióvá szerveződjön. Beszélgetés Navracsics Tiborral, a Veszprém–Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program kormánybiztosával.

A kalapos király keresztapja

Kis vonat zakatol körbe a Nemzeti Múzeum egyik gótikussá varázsolt termében, hogy gondolatban körbeutazhassuk a Kárpát-medencét és megismerkedjünk a pálos rend nyolc évszázados történetével. 

Akinek szívügye Győr

Jó, ha az emberek tudják, hol is laknak – ez a cél lebegett a város első embere előtt, mikor meghirdette a Győr 750 emlékévet.

Aki a maga útját járta

Az október végén, életének nyolcvanadik esztendejében elhunyt Bolberitz Pál Széchenyi-díjas teológiaprofesszor néhány éve, pappá szentelésének ötvenedik évfordulóján, a városmajori templomban beszélt hivatása kialakulásáról.