Szerző: Németh Zsolt

Ukrajnáról és Lengyelországról higgadtan

Az ukrajnai háború megítélésének eltérő hangsúlyai próbára teszik a történelmi magyar–lengyel barátságot. Mértéktartásra van szükség, nem feledve, hogy az ukrán nép európai integrációja közös érdek, s ennek keretében kell a kárpátaljai magyarság jogait is garantálni.

Tisztul az európai politikai térkép

Az Unió polgárai immár igazi alternatívák közül választhatnak – állítja az Országgyűlés Külügyi Bizottságának elnöke. Az új baloldali-liberális-zöld ideologikus irányvonallal szemben megszerveződőben van a családok, nemzetek stabilitásának megőrzéséért fellépő pragmatikus tábor.

Az engesztelés koszorúja 

Az Országút április 8-i számában a közelgő pápalátogatásról írt Németh Zsolt, az Országgyűlés Külügyi Bizottságának elnöke. A képviselő a családi archívumban rátalált református lelkész apjának egy hasonló témájú, 32 éve született cikkére. Az alábbiakban Németh Zsolt kommentárját és az archív írást közöljük. 

Csak együtt sikerülhet

Antall József kezdeményezésére, a magyar miniszterelnök mellett Lech Wałęsa lengyel és Václav Havel csehszlovák elnök által aláírt Visegrádi nyilatkozattal harminc éve született újjá három ország és négy nemzet szövetsége.

Az újraindítás tétje

Európai szinten és hazánkban is hatalmas közpénzek mozdulnak meg a COVID utáni gazdasági újraindítás érdekében.