Szerző: Berka Attila

Az őrzők – avagy egy apuka reggele

[S]emmi nem megy egyszerűen, tisztán, őszintén,
csak reggel iskolába a gyerekek.
/Fenyvesi Ottó/

Vigasz válasz helyett

Időnként megáll az idő. Azt, hogy megállt az idő, onnan tudjuk, hogy szélcsend van. Mert amikor az idő áll, a szél sem fúj. Nem tart sokáig ez a pillanat, de elég hosszú ahhoz, hogy számba vegyük, ami van, felidézzük, ami volt, és lemondjunk arról, ami lesz.

Csak elég levegővel rendelkezőknek

„Civilizációnk kezdete óta folyamatos háborúban állunk önmagunkkal is. A legtöbb idegen kultúra az összetartásának köszönhette a fejlődését, mi ellentéteinknek…”

A humanizmus nyomában

Egy szemétgyűjtési szakértő a rádióban »urbán legendáról« beszélt, és edukálni kívánta az embereket; a bolti zacskón ez olvasható: Powder Sugar. A diákok randomra töltik ki a teszteket, és private chatelnek a Facebookon.”

Meghallani legalább a visszhangot

Mindig a pillanatokkal van baj. Pedig csak egy pillanatig tartanak, ám a világ mégse olyan már, mint előttük volt. Ráadásul egyik követi a másikat, és mire feleszmélünk, oly távol kerültünk attól a bizonyos pillanattól, hogy már múltnak hívjuk.

Tanúk

Ádámnak a Hollywood szó ütötte meg a fülét kirakatpakolás közben, hogy mindenki éppen úgy hazudik, mint a hollywoodi filmipar, nem az a lényeg, hogy mondjanak valamit vagy jó kérdéseket tegyenek fel, hanem csak a pénz és a pozíció.