Szerző: Németh György

Népesedési dilemmák

A gyermekvállalást ösztönző intézkedések ellenére hazánk népessége az elmúlt évtizedben évente átlagosan harmincezer fővel csökkent. A tudatos gyermektelenség terjedése miatt az előrelépéshez a demográfiai politikának nem elegendő a háromgyerekes családokra összpontosítania.

Alapjog az abortuszhoz – a szülés pillanatáig?!

Népszavazással legitimálva tenné alkotmányos alapjoggá a művi terhességmegszakítást a demokrata többség Kalifornia államban. Az ad absurdum feszített progresszív szabadságideológia akár a szülés megindulásáig lehetővé tenné életképes, egészséges gyermekek megölését.

Politikai földcsuszamlás Franciaországban

A 2022. évi nemzetgyűlési választás eredménye nem nevezhető politikai földrengésnek. Csupán földcsuszamlásnak. Egyelőre. Küszöbön a VI. Köztársaság?

Macron, a gazdag városi nyugdíjasok elnöke

Elitellenes népszavazásként is értelmezhető a francia elnökválasztás első fordulója, miután a radikális jobb- és baloldali jelölt együtt több szavazatot szerzett, mint Macron elnök. A második fordulóban az elit jelöltje mégis győzni tudott, ha kisebb arányban is, mint öt éve.

Tessék választani!

A világ többpólusúvá alakítását nem akadályozni, hanem irányítani kellene. Ukrajna a semlegességgel jól járhatott volna, miként Ausztria és Finnország, Európa pedig békében kereskedhetne Oroszországgal. A konfrontációból Oroszország ellenségesen, oldalán Kínával kerülhet ki.