Szerző: Gróh Gáspár

Égi és földi kikötőt találva

Lukács Sándor költői útja-időzése nem egyes verseken, sorokon, nem szavakon múlik. Fontosabb ezeknél költészete, az, ahogyan lényével a világ egészéhez kapcsolódik. Erről árulkodik új, Kikötő című verseskötete.

Búcsú és köszönet

Dalma asszony is eltávozott a minden halandók útján. Úgy fogyott el élete, ahogyan az egyre haloványabban, gyöngébben lobbanó gyertya lángja, amiről tudható, hogy ki fog aludni, de amikor ez a pillanat eljön, az mégis szívszorítóan váratlan.

A hatalomvágy rabságában

sdfdfdsEnectet quamet dollit, serferi doluptatem reprovid minihictotae estia audi corporepe et volupta tecturio tem facerepudi re, non res sus commoluptam dolum saperovid unt omnihil lenitae molento tatempos sit, seque venderchil

A Mészöly-örvény – avagy a magyar urbanitás

A Magyar Művészeti Akadémiának Mészöly Miklós születése 100., halála 20. évfordulója alkalmából rendezett kerítéskiállítás megnyitó beszéde. A tárlat megtekinthető az MMA székházának kerítésén, az Andrássy út és a Bajza utca sarkán.

Nagylétünk temetői

Száz év sem volt elegendő a múltközpontú nemzettudat jövő felé fordításához. Hagyományai nélkül egyetlen nemzet sem maradhat meg, ám a régi dicsőség álomképe felé fordulás egy szellemi Trianon veszélyét idézi fel.