Szerző: Varga Mónika

A Szűzanya kinyújtott keze

A háború kitörése után ötödmagával indult Beregszászra, hogy önkéntesként segítse a Máltai Szeretetszolgálat munkáját. Húsvét előtt lelki feltöltődésre egy hétre hazalátogatott. Életéről, szolgálatáról és a beregszászi mindennapokról kérdeztük Schumicky Máriát.

A Szűzanya kinyújtott kezei

Schumicky Mária a háború kitörése után ötödmagával indult Beregszászra, hogy önkéntesként segítse a Máltai Szeretetszolgálat munkáját. Húsvét előtt lelki feltöltődés céljából egy hétre hazalátogatott. Életéről, szolgálatáról és a beregszászi mindennapokról kérdeztük.

Ferences Alapítvány háború idején

Harminc éve támogatja a ferences testvérek munkáját a Kárpátaljai Ferences Misszió Alapítvány, karitatív, oktatási és hagyományőrző tevékenységét idővel a Munkácsi Római Katolikus Egyházmegye egész területére kiterjesztve. A háború okozta létbizonytalanság további erőfeszítéseket igényel tőlük.

Zsombor a Szentatya kezében

Nemcsak Ferenc pápánál, de a katolikus egyház korábbi vezetőinél is szemtanúi lehettünk már annak, ahogyan a mindenkori Szentatya egy kisgyermeket a karjaiba vesz, és megáldja őt. Múlt vasárnap Pomozi István is végignézhette, ahogyan dédunokáját Ferenc pápa megöleli.

Ha nincs szúnyog, fecskék sincsenek

Nemcsak fizikusként és klímakutatóként tartja fontosnak a természet szeretetét és bolygónk megmentését a hétgyermekes édesanya, Ürge-Vorsatz Diána. Úgy tekint a Földre, mint a Jóisten ajándékára. Tizenegy társával együtt az Eucharisztikus Kongresszus hírnökévé választották.

A mozgó kolostor

Nagyboldogasszony ünnepén indulnak útnak a Ferences Ifjúsági Zarándoklat résztvevői Esztergomból. Az ötnapos gyalogutat végigjárva augusztus 20-án érkeznek a nemzeti kegyhelyre, Mátraverebély-Szentkútra.