Szerző: Pauska Marcell

Történetekkel a fénybe vissza

Újjáépíteni magunkat – talán a legnehezebb feladat, amit embernek adhat a sors, de ha jól csináljuk, valami egészen különleges is kisülhet belőle.

Négy lábon – a kihalás felé?

Sokunknak vannak emlékei a fehér óriásokról, amelyek olyan elszántan védelmezték a kertes házak udvarait. Akár a szomszéd kuvaszáról, akár egy-egy vidéki kiruccanás alkalmával megpillantott egyedről beszéljünk, szinte lehetetlen őket elfelejteni.

Elégedetten a tudatunk börtönében

A közösségimédia-platformok megalkotóinak kizárólagos célja, hogy görgess és lájkolj. Kerüljön az akár a valósággal való kapcsolatodba is – ezt pedig mindenki megérzi a saját bőrén, a fiatalok pedig különösen kártékony hatásoknak vannak kitéve.

A busómaszk titkai

Hogyan is készülnek a rémisztő busómaszkok – na meg persze hogy miért és mikor kezdtek el egyáltalán a mohácsiak ilyen formán alakoskodni. Rosta Endre busómaszkfaragó mesterrel indultunk a válaszok nyomába.

Szellemekkel táncoló asztalok

A XIX. század második felében már Magyarországon is tombolt a Nyugatról induló spiritizmus, és sokáig velünk is maradt, főleg a vidéki régiókban. Kevesen tudják, de egy, a halott Petőfi Sándorral folytatott komplett dialógus átirata is fentmaradt az utókornak.

Tintahal a hype-vonaton?

A Squid Game a világ 90 országában szerepelt vagy szerepel a Netflix toplistájának első helyén, bár már egy év is eltelt a premier óta. Nagy kérdés, hogy pár feszült pillanaton kívül mit képes adni nekünk a sorozat, amely kiérdemelte a fél világ figyelmét. Spoilerveszélyes cikk.