– Tényleg? Te mindenhol viseled? Hogy csak zárt térben, értem. És nem zavar munka közben? Otthonról? Hát, hogy lehet otthonról dolgozni? Az nem munka. Otthonról nem lehet maltert keverni, nem lehet cserepet felrakni. Ez a munka!

– Már ne haragudj, de én ezt az egész vírusmizériát nem így látom. Ó, dehogy vagyok vírustagadó. Biztosan létezik, ezt tudja mindenki. Majdnem mindenki. De szerintem emberek csinálták. A kínaiak, persze, de nem egyedül. Tudod, hogy kikkel. Amerika, az Unió, az oroszok, Izrael, mindenki benne van. Ne mondd nekem, hogy nincsenek benne. Értem én, hogy a denevérekről vagy honnan került át az emberre, na de hogyan? Nálunk a padláson is vannak denevérek, s az összes szomszédnál is, mégsem lett soha senki koronavírusos, vagy ha az lett, hát meggyógyult. Mint az influenzából. Az is, ki tudja, honnan való. Ember, a denevér az denevér mindenhol! Hogy más faj? De hát a teve is teve, mindegy, hány púpja van. Hagyjuk ezt. Ha itt most megkérdeznél tíz embert, hogy szerintük mi van a vírussal, legalább hatan mondanák, hogy a globális háttér-
hatalom hozta létre, erre a nyakamat teszem.

– Minket még nem árasztott el a sok álhír, mint titeket meg az egész bolond Nyugatot meg Amerikát. Nincs időnk egész nap az internetet nézni, s amikor nézzük, akkor a megbízható helyekről tájékozódunk. Mennyi? Négy oltásod van? Hát, tutira nem értelek téged. Egyet még csak-csak felvesz az ember, ahogy az influenza ellen is. De négyet… Te tudod… Én biztosan nem oltatom be magam. Egészségesen táplálkozom, van immunrendszerem, meg a legalább negyvenszázalékos alkohol minden mikroorgazmust megöl fél perc alatt, érted. Ezt konkrétan a háziorvosom mondta, hogy ilyen löttyökkel fertőtlenítsünk. Ha kívül működik, akkor belül is. Kekeckedjél, na, hát persze, hogy nem a tüdőmbe öntöm, de akkor is eljut mindenhova
a testemben, nem így van?

– Nem akarok vitatkozni veled. Egyet mondok. Az unokatestvérem férje főnökének a felesége sokat jár külföldre. Korábban sosem volt baja a biztonsági kapunál, úgy ment át, mint a tű fokán. A cérna, mi más? Aztán tavaly nyáron beoltották, azóta akárhányszor átmegy egy ilyen kapun, becsipog neki. Szerintem nagyon is nyilvánvaló, hogy miért. Van benne valami, ami korábban nem volt. Mi más okozná?

– Én nem vagyok mérnök, sem informatikus, csak azt mondom neked, amit másoktól hallok és elhiszek. Mert én sem hiszek el mindent. Ott van az a moldovai pópa, aki azt prédikálta a híveknek, hogy az oltástól pikkelyeik lesznek, és gyíkká változnak. Vagy hallá, mit tudom én. Na, ez ostobaság. Hát hogy változnék hallá? Kopoltyúm nőne? Honnan tudod, hogy kovidos lett? Értem. Nem tudtam, hogy ennyire érdekel, mi történik itt, ez jó. Érdekeljen is. Szóval az ilyeneket nem hiszem el. De van, amin érdemes elgondolkodni. Azt mondja a kollégám, akinek az anyósa könyvelő az informatikai központban, hogy a csip igenis létezik. Bizony. És azért kell két oltást kapni, hogy a két fél csip, ami nem aktív, a testedben összeálljon és elkezdjen közvetíteni. Nem hinném, hogy szívatnák az öreglányt. Miért tennék?

– Megmondom neked frankón: el vagy te tévedve. Nem figyelsz eléggé a világra. Gondolj bele: mennyi az esélye annak, hogy egyszerre jelenjen meg a vírus, az oltás és az 5G technológia? Ha elhiszed, hogy nincs összefüggés ezek között, akkor miről beszéljünk?

– Tudod mit: oltasd be magad ötödször meg hatodszor, lehetőleg a jövő héten. De aztán nekem ne gyere azzal, hogy „igazad volt, nem kellett volna”. És ne jöjj a propagandával. Hidd el, hogy megvan a magamhoz illő eszem. És még: fizesd csak ki a fogyasztásod, mert ez egyáltalán nem az volt, amire számítottam, amikor meghívtalak.

– Rohadék kollaboráns!

 

Egy február elején készült közvélemény-kutatás szerint a román állampolgárok kétharmada egyetért azzal az állítással, miszerint a koronavírus-
járványt a „globális elit” idézte elő, hogy ellenőrzése alá kényszerítse a világ lakosságát. Románia átoltottsága az egyik legalacsonyabb az EU-ban.