A Deutsche Bahn (DB) a Siemens Mobility és Hamburg város együttműködésével, a Digital S-Bahn Hamburg projekt keretében Hamburgban a világon elsőként közönséges városi forgalomban tesztelik a Siemens önvezető vonatát. A világszerte már számos helyen közlekedő vezető nélküli vonatokkal vagy metrókkal (köztük a magyar négyes metróval) szemben a digitálisan irányított, teljesen automatizált hamburgi városi S-Bahn-szerelvény nem külön e célra épített, zárt pályán, hanem a hagyományos vonatok által is használt vágányokon halad. A vonatok a vezérlőjeleket rádiótávirányítással kapják.

A világ legnagyobb közlekedési és logisztikai kereskedelmi vására,

az Intelligens Közlekedési Rendszerek Világkiállítása idején négy önvezető digitális szerelvény közlekedik

a hamburgi S-Bahn 21-es vonalán a Berliner Tor és a Bergedorf/Aumühle állomások közötti 23 kilométeres szakaszon. Bár a vonat működése teljesen automatizált, a mozdonyvezető egyelőre továbbra is a vezetőállásból felügyeli a haladását. A tolatás és a vonat megfordítása viszont már vonatszemélyzet nélkül történik. Ez lesz a rendszer leglátványosabb része, a Bergedorf állomáson a vonatok teljesen automatikusan haladnak majd be és ki a fordítóvágányra.

Richard Lutz, a DB vezérigazgatója szerint korszakváltás tanúi lehetünk, a vasúti közlekedés belépett a digitális jövőbe. Az automatizálással új pályák építése nélkül tudnak megbízhatóbb, jobb szolgáltatást nyújtani utasaiknak. A cél, hogy a vasúti közlekedést egyre több ember számára tegyék vonzóvá.

Roland Busch, a Siemens AG vezérigazgatója azt emelte ki, hogy

az automatizált vonatok másodpercre pontosan tartják a menetrendet, energiafelhasználásuk pedig optimális,

védve a környezetet. A pontosabb működésnek és az energiamegtakarításnak köszönhetően partnereik akár harminc százalékkal több utast tudnak majd szállítani. Az új technológia megkapta a hivatalos jóváhagyást, és az üzemeltetők az egész világon bármilyen típusú vonatokhoz azonnal alkalmazhatják azt.

Peter Tschentscher, Hamburg főpolgármestere a városi S-Bahn-hálózat számára hatalmas potenciált lát a digitalizációban. A meglévő vágányhálózaton növelni tudják szállítási kapacitásukat, és javíthatják a szolgáltatás pontosságát és megbízhatóságát. A digitális S-Bahn szerinte határozott előrelépés a jövő hatékony és klímabarát mobilitása felé. A tervek szerint az évtized végéig a teljes a hamburgi S-Bahn-rendszert digitalizálják, s a technológia használatát kiterjesztik az ország fő és regionális vasútvonalaira is.