Szerző: Prokopp Mária

Hármashangzat

A kiállítás katalógusának címlapját uraló egyenlő oldalú háromszög oldalainak mentén a három kiállító művész neve szép antikva betűkkel olvasható: Koppány Attila, Nemcsics Ákos, Németh Géza. Mindhármuk életműve arról tanúskodik, hogy teljes értékű építészek és festőművészek.

Madarassy István Dante-ciklusa

A Firenze szívében álló, múzeummá alakított Dante-ház bejáratánál a látogatót Madarassy István Dante-szobra fogadja, mely a harmincöt éves, kétségekkel küzdő költő, a mély érzésű hazafi, az üldözött politikus kitűnő lélekábrázolása.

Vitéz János esztergomi Studiolója

A királyi palota középkori Fehér-tornya megmaradt első emeletének később Studiolóvá alakított helyiségében található az Erények falkép, amely az új kutatások alapján vélhetően Sandro Botticelli – egyetlen Itálián kívül készült – freskója.

Madarassy István Dante-ciklusa (1993–2016)

sdfdfdsEnectet quamet dollit, serferi doluptatem reprovid minihictotae estia audi corporepe et volupta tecturio tem facerepudi re, non res sus commoluptam dolum saperovid unt omnihil lenitae molento tatempos sit, seque venderchil

Vitéz János Studiolója

Az idei Dante-évben az európai kultúra tisztelői az egész világon a 700 évvel ezelőtt az örökéletbe távozott jeles költőre emlékeznek.

Húsvét fénye

A kereszténység legnagyobb ünnepe a húsvét, az Isten-ember feltámadásának ünnepe. Ez a nap az Ószövetség választott népének, Izraelnek az egyiptomi rabságból való csodálatos szabadulásának emléknapja. Tizenhárom évszázaddal később, Jézus Krisztus ennek a szabadulásnak emléknapján támadt fel keresztre feszítése után, a lepecsételt és katonákkal őrzött sírból.