Szerző: Csűrös Csilla

A néptánctól a műemlékvédelemig

Történész, koreográfus – ez már önmagában érdekes kombináció, ráadásul a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetem Nemzetközi Kapcsolatok Szakán végzett, ott is doktorált. Diószegi Lászlóval, a Teleki Alapítvány igazgatójával beszélgettünk.

Szót értés a gondolat erejével

Kovács Imre író és parasztpárti politikus a népi tábor többi képviselőjével együtt az önállóan gazdálkodó, polgárosodó parasztságban látta a nemzet felemelkedésének zálogát. Salamon Konrád történésszel Kovács Imre forradalma című könyve kapcsán beszélgettünk a „harmadik útról”.

A szeretet üzenete

Filmrendező volt, író és költő. Gyöngyössy Imre idén lett volna kilencvenegy éves. Állandó alkotótársaival, Kabay Barna forgatókönyvíró, filmrendező, producerrel és Petényi Katalin író, filmrendezővel, a művész özvegyével beszélgettünk.

A harmadik út apostola

Népi gondolkodóként a nemzet saját útjának követését szorgalmazza – nemrég ünnepelte nyolcvanadik születésnapját a Magyar Demokrata Fórum első elnöke, a Hitel folyóirat alapító főszerkesztője, a RETÖRKI létrehozója és vezetője, Bíró Zoltán irodalomtörténész, politikus.