A havonta megjelenő kulturális-művészeti lapot a Petőfi Kulturális Ügynökség (PKÜ) adja ki. A magazin célja, hogy izgalmas, egyedi szemszögből mutassa be kortársainkat az irodalom, a képző és az iparművészet, a komoly- és a könnyűzene, a színház, a tánc- és a cirkuszművészet világából.

Demeter Szilárd, a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatója a Magyar Kultúra szerdai, fővárosi bemutatóján bizalmának adott hangot: úgy véli, hogy bár a kultúrafogyasztási szokások jelentős mértékben eltolódtak az online világába, még mindig vannak olyan magyarok, akik szeretik, ha egy folyóiratot lapozgatni és nem görgetni lehet. Engem a magazin meggyőzött: a 128 oldalas kiadvány szép és elegáns, és különleges tipográfiai fogások teszik teljesebbé a lapozgatás élményét.

Pál Dániel Levente, a PKÜ irodalomszakmai igazgatója, a Magyar Kultúra lapigazgatója fontosnak tartotta elmondani: az ügynökségen belül kisebb alkotóműhelyek jöttek létre, amelyek egy-egy művészeti terület kreatív energiáit gyűjtik magukba és sugározzák tovább. Ezek közül egyik a Magyar Kultúra szerkesztősége.

Az új magazin főszerkesztője Bonczidai Éva, akit korábban az Előretolt Helyőrség felelős szerkesztőjeként ismerhettek az olvasók, főszerkesztő-helyettese pedig a lapunkban is rendszeresen közlő kiváló író, Döme Barbara.

A júliusi lapszám fókuszában – a magazin tematikus számokkal jelentkezik – a család áll majd.

A digitális bennszülötteknek nem kell attól tartaniuk, hogy kimaradnak a mókából: a lap egyes írásai online is olvashatóak lesznek a PKÜ által megjelentetett internetes magazinokban.

De higgyék el: itt, most a papír nyert.