Idén is

együtt lehet futni a költőkkel a „KÖLTŐK FUTÁSA” programon,

ám ezúttal új helyszínen, a XII. kerületben, a Költő utcánál. A program lényege, hogy legalább 42 kört futnak Az év versei 2021 kötetben szereplő költők, akikhez bárki csatlakozhat, aki szeret futni, vagy szeretne találkozni kortárs költőkkel és egy jót beszélgetni. Ez könnyed, sportos irodalmi program, amelyhez tavaly már prózaírók is csatlakoztak. A program elemei: Bemelegítés (verstréning); Költők futása; Irodalmi gyúrópad (beszélgetés, dedikálások)

Időpont: 2021. október 16., 11és 13 óra között
Helyszín: Budapest, XII. kerület, Költő utca, a Jókai Mór Általános és Német Nemzetiségi iskola előtti park.

 

A járványhelyzetre tekintettel idén új időpontban, ám a már megszokott módon, ismét

tizenkét órán át olvassák fel a szerzők – Az év versei 2021 antológiában megjelent – verseiket a VERSMARATON keretében,

amelynek ezúttal is a Petőfi Irodalmi Múzeum ad otthont. Itt kulturális újságírók kérdezik őket, s mindannyian felolvasnak verseikből. Az antológiát Zsille Gábor költő, műfordító szerkesztette. A költők később sem rohannak el, bárki találkozhat velük a PIM épületében. A megnyitót színesíti a Szaval a Suli-pályázat győztesének előadása, így a diákok közös szavalata is része lesz a programnak.

Időpont: 2021. november 10. (10 és 22 óra közt)
Helyszín: Petőfi Irodalmi Múzeum (1053 Budapest, Károlyi utca 16.)
A programra a belépés ingyenes!

A Versmaraton keretében ismét, immár harmadik alkalommal lett meghirdetve a SZAVAL A SULI elnevezésű pályázat,

amelyre iskolák, osztályok, diákcsoportok jelentkezhetnek egy kortárs vers közös elszavalásával. A minimum 5 fős (felső korlát nincs) osztály/csapat együttesen Az év versei 2021 kötetből kiválasztott verset szaval, amelyet videó formátumban küldenek be a szakmai zsűrinek. A pályázatokat youtube/vimeo oldalra feltöltve várjuk (a klipszerűség nem feltétel, videót vagy fotót várunk az előadásról) az info@magyarnaplo.hu e-mail címre. A zsűri tagjai: Erős Kinga, író, kritikus; Horváth Szilárd szerkesztő, műsorvezető; Stifner Gábor, kulturális újságíró; Csőre Gábor, színész; Zsille Gábor költő, műfordító

Beküldési határidő: 2021. november 2. éjfél

 

 
A megzenésített versek előadói számára ismét

meghirdetésre kerül a HANGHORDOZÓK – ÉNEKMONDÓK VERSENYE.

A 900.000.- forint összdíjazású „HangHordozók” a maga műfajában az elmúlt évtizedek legnagyobb – egyben hiánypótló – versenye. A program során a megzenésített verseket előadó énekmondók, igricek, bárdok, trubadúrok, regösök, szólisták és zenekarok versenyeznek. Az elmúlt négy évben 166 kortárs verset zenésítettek meg a pályázók, amelyek közül többet rádiókban is játszottak.

A résztvevők a versenyen az Az év versei 2021 kötetből válogathatnak műveket. Maximum három megénekelt verssel lehet pályázni, amelyeket a youtube vagy vimeo oldalakra feltöltve küldhetnek be a hanghordozokpalyazat@gmail.com email címre (Klipszerűség nem követelmény, videót vagy fotókat várunk az előadóról). A döntőbe jutó tíz produkcióról, valamint a közönségszavazásra bocsátott további három produkcióról december első hetében dönt a zsűri.
A zsűri tagjai: Bonyár Judit (NeoFolk), Csík János (Csík zenekar), Eredics Gábor (népzenész), Likó Marcell (Vad Fruttik), Váczi Eszter (Váczi Eszter Quartet)

Beadási határidő: 2021. november 21. éjfél
Döntő: 2022. január 22.