Immár negyedik évfolyamunkhoz érkeztünk, ebben az évben igyekszünk előrelépni nemcsak tartalmilag, hanem ismertségben is. Kéthetente megjelenő nyomtatott lapunk előfizetőinek száma karácsonyi akciónknak köszönhetően örvendetesen növekedett, azonban továbbra sem lehet mindenütt megvásárolni a lapot. A könnyebb elérhetőség kedvéért honlapunkon hamarosan közzétesszük az Országutat forgalmazó árusítóhelyek listáját, miközben keressük az alternatív terjesztői lehetőségeket.

A visszajelzések szerint, aki kézbe vette már az Országutat, szépnek és értékesnek tartja a lapot. Szeretnénk, ha minél többen megismernének bennünket. Jó hír, hogy az új évben nem kellett árat emelnünk. Kérjük a kedves olvasót, segítse munkánkat, és ha teheti, fizessen elő lapunkra.

Tavaly decemberben hosszú távú együttműködési megállapodást kötöttünk a Magyar Művészeti Akadémiával, hogy a jövőben közösen is dolgozhassunk a hazai kulturális és művészeti élmények-értékek mind teljesebb bemutatása érdekében.

Januári első számunkat Petőfi Sándornak szenteljük,

a költő születése kétszázadik évfordulója alkalmából.

Az idén Madách Imre születésének is bicentenáriumát ünnepeljük, az év folyamán az ő életútjával, s remekművének egyes színeivel kiemelten foglalkozunk.

Az ember tragédiája első színházi bemutatójának száznegyvenedik évfordulójára emlékezve tavasszal sorozatot indítunk:

a dráma cselekményét követve egymásra épülő, ám önállóan is értelmezhető összeállításokkal az egyes színek megközelítése igazi irodalmi-művészeti újdonságot kínál majd, amihez írók, képzőművészek, történészek és pedagógusok is csatlakoznak határon innen és túl.

Bízunk benne, hogy 2023-ban is velünk, az Országúttal tartanak.