A közelmúltban unokájuk, Reef Chang meggyőzte őket arról, hogy vegyék fel ezeket a ruhákat, és a képeket tegyék közzé az Instagramon. 

Meglepetésükre bejegyzéseik nagy sikert arattak – WantShowAsYoung elnevezésű fiókjuknak hatszázötvenkétezer követője van a világ minden tájáról.
Reef Chang nem nagyszüleinek híressé tételét tűzte ki célul, csupán segíteni akart nekik az unalom leküzdésében, most, amikor a mintegy ötvenezer főt számláló túlontúl nyugodt, álmos városban megöregedtek. „Elbóbiskoltak az üzletben, és a kedvük sem volt túl jó. Szóval azt gondoltam, ezzel emlékeztethetem az embereket, hogy menjenek el a ruháikért, és egyben emlékeztethetem a nagyszüleimet a régi életükre” – mondta a BBC-nek.
Néhány barátja segített a nagyszüleinek megfelelően párosítani inget, rövidnadrágot, blúzt és szoknyát, s kölcsönzött pénztárcákkal, kalapokkal és napszemüvegekkel kiegészíteni az öltözéküket. Ezután divatmagazinba illő képeket készítettek róluk; régi üzletükben az alátétek és szárítók előtt pózoltak.

 

Az elkészült képek meglepték az idős házaspárt. „Így öltözve harminc évvel fiatalabbnak érzem magam” – mondta sugárzóan Wan-ji, aki tizennégy évesen kezdett a vegytisztítóban dolgozni, hogy segítsen családjának. Csakhogy az emberek az utóbbi években egyre kevésbé látogatják a mosodákat.
„A múltban a ruhák nagyon drágák voltak – emlékezett vissza. – Amikor férjhez mentem, az esküvői ruhám húsz zsák rizsbe került. Akkor a ruhák olyan értékesek voltak, hogy ha viselőjüknek pénzre volt szüksége, elvihette őket a zálogházba.”
Kezdetben feszengtek az ügyfelek ruháiban, unokájuk azonban meggyőzte őket, hogy értelmezzék újra a divatot, tudassák mindenkivel, hogy az életkor nem akadálya a szórakozásnak, és sokszor a régi holmik is divatos ruhákká alakíthatók át.
Reef pedig nemcsak nagyszüleit látja boldogabbnak, hanem arra is emlékezteti az embereket, hogy töltsenek több időt idős szeretteikkel. „Igazán meghatott, hogy sokan hosszú üzeneteket írtak nekem, melyekben bevallották, hogy korábban nem sok időt töltöttek a nagyszüleikkel. Én nagyon szerencsésnek érzem magam.”

Képek forrása: WantShowAsYoung