Az aláírási ünnepségen részt vettek az Országút szerkesztőbizottságának tagjai: Farkas Ádám elnök, Mezey Katalin és Zelnik József, valamint Szerdahelyi Csongor főszerkesztő is.

Az Alapítvány és az MMA egyaránt arra törekszenek, hogy a magyar művészet értékeit ismertté tegyék, bemutassák a magyar kultúra gazdagságát és sokszínűségét – ennek érdekében született meg a hosszú távú megállapodás.
Az Alapítvány kiemelt figyelmet kíván szentelni az MMA, a tagozatai és a közeljövőben megalakuló regionális munkacsoportjai működésének, programjainak ismertetésére az Országút lap kéthetente megjelenő számaiban és online felületén. Kommunikációs felületeiken jelenlétet biztosítanak az MMA saját szervezésű és támogatott eseményeinek, valamint az Alapítvány és az MMA leendő közös eseményeinek, kiadványainak. A Művészeti Akadémia mindehhez partneri együttműködést kínál.

 

A megállapodásban az Alapítvány azt is vállalta, hogy az Országút című lapban és online felületén rendszeresen jelentet meg cikkeket az MMA-val kapcsolatos témakörökben és platformot biztosít a közös médiakampányokhoz. Továbbá alternatív helyszínt biztosít vetítések, beszélgetések, továbbá képzőművészeti kiállítások közös megrendezésére az Országút Galériában, valamint a nyaranta működő Selyemgombolyító Garden helyszínén illetve a kiállítások keretében műveiket bemutató művészekről rövid bemutatkozó videókat készít és publikál.

Az együttműködés megkötése illeszkedik abba a sorba, melyben a Magyar Művészeti Akadémia – közfeladatának megfelelően – partnerségi viszony kialakítását keresi országos szervezetekkel, alapítványokkal vagy éppen médiapartnerekkel a kultúra, s azon belül a művészet területén; így korábban együttműködési megállapodást írt alá mások mellett az MTVA-val, a Tudományos Ismeretterjesztő Társulattal, a Nagycsaládosok Országos Egyesületével és a Helyi Televíziók Országos Egyesületével, még ebben az évben pedig az MMA stratégiai megállapodást kíván kötni a Magyar Tudományos Akadémiával is.

Fotó: Walter Péter (MMA)