Aki ismeri Prágát, tudja, hogy a villamosok városa. A pontos menetrend szerint a külföldiek számára meglepő gyorsasággal száguldozó piros prágai villamosok bonyolult hálózatát a metróvonalak kiépülésével sem csökkentették nagymértékben. Villamossal a legkönnyebb és a leggyorsabb eljutni bárhová a városban, a belvárosban a villamosozásnál talán csak a gyaloglás praktikusabb. Így azután nem is meglepő, hogy

Csehország a világ villamosgyártásának Mekkája,

ahogy a ČKD, természetesen a villamosok oldalára ragasztott, reklámja is hirdette sokáig: a világ villamosainak egyharmada ebből a gyárból származik.

Ezek alapján tehát az sem különös, hogy a főpolgármester, csehül primátor, villamossal jár. Régebben azonban a prágaiak ezt úgy is mondhatták, hogy a főpolgármester a maga villamosával jár. Prága Smíchov nevű városrészében található az a nagyhírű, vagonokat és villamosokat gyártó Ringhoffer cég, amelyből az államosítás után a hatvanas években a ČKD villamosgyára lett.

Az 1900-as párizsi Világkiállításra készítették el a villamosok Rolls-Royce-át, egy különleges szalonkocsit.

A villamos díszes megjelenését a cseh szecessziós építészet mestere, Jan Kotěra tervezte. A belül keményfa, kívül fém borítású, két nagy és három kicsi, ám teljesen lehúzható szecessziós ablakkal ellátott kocsit Prága címere díszítette. A belső, diófa díszítést színes szőnyeg és kényelmes fotelek egészítették ki.

A kiállítás után a villamost a cég Prága városának, a főpolgármester használatára adományozta. A várostól a 200-as számot kapta. Vezetője és a kalauz a közlekedési vállalat gyakorlott emberei közül került ki, elöl a vezető, hátul a kalauz állt, díszegyenruhában, síppal és az éjszakai közlekedéshez szükséges csengővel. Az utasok, a főpolgármester és a városi tanács tagjai, akik ünnepélyes alkalmakkor, hivatalos útjaikra, vendégek, küldöttségek fogadásakor használták, a plafonon végigfutó zsinór megrántásával jelezhettek a személyzetnek.

A prágai közlekedési múzeumban (Wikipedia)
 
A villamost a várostól társaságok is kibérelhették különböző alkalmakra, olykor városnéző villamosként is üzemelt, és egy rövid időre a Nemzeti Színház és a Vár alatti liget, az 1895-ös néprajzi kiállítási csarnokoknak is helyet adó Stromovka között menetrendszerűen is közlekedett 1927-ig, amikor is nyugdíjazták. Mindkét világháború után ez a kocsi nyitotta meg ünnepélyesen a háború idején szünetelő villamosközlekedést.

Az ötvenes évektől óvodáscsoportok használhatták a Terezka nevet kapott kocsit. 1961-ben a Mese a régi villamosról című csehszlovák mesefilm főszerepét is megkapta. A hetvenes évek végéig kirándulhattak vele a prágai óvodások, utána a közlekedési múzeum féltett kincse lett, 1998-ban műemlékké nyilvánították. Harminc év aprólékos felújítása után, 2010-ben, gyártásának 110. évfordulóján, ismét a prágai síneket koptathatta, az akkori főpolgármester, Pavel Bém járta be vele a várost, a kocsiszínjétől (Střešovicétől, ahol a múzeum is van) a Hradzsinon át a Kisoldalig és vissza. Bár a szomorú visszautat már üresen tette meg, és azóta is a múzeum hűséges lakója. 

Villamos-felvonulás Prágában 2015-ben (Wikipedia)