Szerző: Érszegi Márk Aurél

Ferenc pápa és a vatikáni hivatalok reformja

A Római Kúria reformja számított Ferenc pápa egyik fő célkitűzésének, amit a március 19-én közzétett Praedicate evangelium (Hirdessétek az evangéliumot!) apostoli rendelkezéssel végleges keretbe öntött. Általa az egyházra vonatkozó elképzelései is intézményes kifejezést nyertek.

Ferenc pápa és a vatikáni hivatalok reformja

A Római Kúria reformja számított Ferenc pápa egyik fő célkitűzésének, amit a március 19-én közzétett Praedicate Evangelium (Hirdessétek az Evangéliumot) apostoli rendelkezéssel végleges keretbe öntött. Általa az egyházra vonatkozó elképzelései is intézményes kifejezést nyertek.

Magyar katolikus jelenlét a világban

Magyar templomok, kegyhelyek, kápolnák, ereklyék, zarándokházak, misszionáriusok, papok, tudósok: mivel gazdagította a magyarság a világot, az egyetemes egyházat? Ezt mutatja be a Külgazdasági és Külügyminisztérium kölcsönözhető tablókiállítása.

Miért és mióta utaznak a pápák?

Az utóbbi fél évszázad során a péteri szolgálat egyik leghatásosabb eszközévé vált az apostoli út. A budapesti 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus zárómiséjén mi is vendégül láthatjuk majd a pápát, ami a hazai vallási közösségek életében pozitív lelki-szellemi folyamatokat eredményezhet.