A magyar mozi a 2010-es évektől próbál új erőre kapni. Az Andy Vajna vezette filmalap több kísérletező filmet támogatott: a Martfűi rém (2016), a Testről és lélekről (2017) vagy a Viszkis (2017) szakított a hazai mozis panelekkel.

Ebbe a sorba tartozik a Víkend című magyar thriller, amely egyszerre közönségfilm és a műfajjal játszó zsánerfilm. A történet szerint egy házaspár Erdélybe utazik a hétvégére, hogy illegális vadászaton vegyen részt. A film harmadik főszereplője szorosan kapcsolódik a feleséghez, Mártához. A vadászatot István szervezte, a hataloméhes ügyvédnő őt képviseli egy gyilkossági ügyben. A kikapcsolódás végül pokolian alakul, kiderül, hogy egyikük sem az, akinek mutatja magát. Sokáig ellenszenvesek, idegenek, ráadásul a film bizonytalanul indul. Ránk zúdul tucatnyi karakter, sok helyszín, és a vágás nagyon gyors. De félóra múlva a tempó lelassul, a cselekmény érthetővé és izgalmassá válik. A vágás viszont mindvégig nyugtalanító. Egyes jelenetekben a szereplők gyorsan pozíciót váltanak, ami zavaró és disszonáns hatású: mintha a készítők hosszabbnak szánták volna a snittet, de a producer végül lerövidítette.

Gryllus Dorka könnyedén válik hiteles főszereplővé, erős jelenléte fenntartja a figyelmet. Istvánt, az ügyvédnő gyűlöletes kliensét Lengyel Tamás alakítja – remekül. Simon Kornél játssza Márta bátortalan, de racionálisan gondolkodó férjét. Párkapcsolatuk hatalmi csatája a történet kiemelkedő pontja. A film jelentős részét Erdélyben forgattak, a mellékszerepekben több erdélyi magyar színész feltűnik, és a statiszták szinten romániai magyarok.