Általános szerződési feltételek

A webáruházzal kötött szerződés interneten megkötött, de alá nem írt, nem írásbeli szerződésnek minősül, amelynek tartalma iktatásra, archiválásra kerül.

A vásárló a webáruház használatával elfogadja és magára nézve kötelezőnek ismeri el a jelen általános szerződési feltételek rendelkezéseit.

1. A webáruház üzemeltetője

Neve: Magyar Szemle Alapítvány
Székhelye: 1067 Budapest, Eötvös utca 24.
Email címe: elofizetes@orszagut.com

2. A webáruház használata

Az ÁSZF hatálya kiterjed minden olyan elektronikus kereskedelmi szolgáltatásra, amely a www.orszagut.com oldalon keresztül történik. A webáruházban történő vásárlást az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény (Ektv.) szabályozza. A felek között ezen ÁSZF alapján létrejövő szerződés magyar nyelvű.

Webáruházunkban a vásárlás regisztrációhoz kötött. Kérjük, figyeljen az adatok pontosságára, mert a megadottak alapján számlázzuk, illetve szállítjuk a termék(ek)et!


A vásárlás lépései:

a) A kiválasztott termék mellett beállítja a kívánt darabszámot, majd rákattint a kosárba gombra;

b) A kosároldalon kiválasztja a kívánt fizetési módot, megadja adatait, kipipálja, hogy elfogadja az Általános Szerződési Feltételeket, majd megrendelem gombra kattint.

3. Elállási jog

A 45/2014. (II.26.) Korm. rendelet értelmében a vásárló indokolás nélkül elállhat a vásárlástól a kézhezvételtől (azaz a termék átvételétől) számított 14 napon belül. A vásárló az elállási jogát az erre vonatkozó kifejezett és egyértelmű nyilatkozat útján vagy 45/2014. (II.26.) Korm. rendelet 2. számú mellékletében található nyilatkozatminta felhasználásával gyakorolhatja. 

4. Termékár és szállítási feltételek

Az árucikkek mellett feltüntetett ár az árucikk vételára, amely tartalmazza az általános forgalmi adót, és magyar forintban értendő. A termékek vételára a szállítási költséget is tartalmazza. Az ár a megrendeléskor érvényes ár.

A megrendelt nyomtatott termékeket Szolgáltató a megjelenést követően postai úton kézbesíti, a digitális szolgáltatások elérhetőségét az orszagut.com oldalon biztosítja.

Szolgáltató szerződéses partnere a Magyar Posta Zrt. 

5. Fizetés

a) Fizetés átutalással
Megrendelését díjbekérő alapján, átutalással teljesítheti a Magyar Szemle Alapítvány HU 13-11707024-20332033 IBAN-számú bankszámlájára.

b) Online bankkártyás fizetés
A vásárlónak lehetősége van a termékek ellenértékét elektronikus úton, bankkártyával a megrendeléskor kifizetni. A rendelést követően az online bankkártyás fizetés érdekében a Szolgáltató átirányítja a vásárlót a Barion oldalára, ahol biztonságos tranzakcióval fizetheti ki bankkártyával a termékek ellenértékét. A bankkártyaadatok a kereskedőhöz nem jutnak el. A szolgáltatást nyújtó Barion Payment Zrt. a Magyar Nemzeti Bank felügyelete alatt álló intézmény, engedélyének száma: H-EN-I-1064/2013.