Szobon jártam a közelmúltban. Vonattal mentünk, vittünk kerékpárt, hogy a Duna-parti bicikliúton letekerjünk Vácig. Az állomástól pár perc az út a révig, ahol meglepetésemre sem itt, sem a túlparton, sem a két part között nem láttam a kompot, amellyel már néhányszor megtettem az utat Pilismarót és Szob között. Egy pecástól megtudtam, hogy a közelmúltban

átadták a Szobbal határos Ipolydamásd és a szlovákiai Helemba közötti Ipoly-hidat,

így a kompnak megcsappant a forgalma, és a bérlőnek már nem éri meg az üzemeltetés.

A szlovákiai Helemba (egykor) színmagyar település (a szerző fotói)

 

Komp tehát nincs, de van közúti híd. Az Ipoly kedves kicsiny folyó, amely Nógrád és Hont vármegyék között kétszázötven kilométer hosszan tekereg, míg Szobnál eléri a Dunát.

Minden ellentétes állítással szemben azonban nem hajózható,

legfeljebb a nyár egy időszakában, magas vízálláskor kenuval járható. Magam is egyszer Ipolytölgyes és Szob között lecsurogtam rajta, de néhol ki kellett szállnunk, hogy átcipeljük a megfeneklett vízialkalmatosságot. Szép, árnyas utazás volt a Nagy-Dunáig, amelynek megpillantása a folyócska után olyan volt, mint mikor az ember a tengert megpillantja. 

A cseh lobbi ügyeskedése következtében lett határfolyó (Wikipedia)

 

A trianoni békediktátum,

a cseh lobbi ügyeskedése következtében az Ipolyt mégis hajózhatónak minősítette,

ezért lett határfolyó, amely évtizedekre szinte hermetikusan elválasztotta egymástól a pár száz méterre lévő, de a folyó ellentétes oldalán álló színmagyar falvakat, rokon családokat.

A szomszédos falvak mindennapi kapcsolatot tarthatnak egymással

 

1920 előtt negyvenhét híd volt az Ipolyon, most, az újonnan megépülttel együtt tizenkettő. Ezek közül négy olyan, amely a magyar oldalt köti össze a Felvidékkel. A legújabb Ipoly-híd EU-s pénzből, a határon átívelő kezdeményezéseket támogató úgynevezett Interreg-támogatással valósult meg. Esztergom és Szob között így félóra az út, a szomszédos falvak pedig végre mindennapi kapcsolatot tarthatnak egymással.

A Börzsöny és a Dunakanyar falvainak munkavállalói és diákjai így hamarabb eljutnak esztergomi iskolájukba, munkahelyükre, a felvidékiek pedig Vácra.

Ferenc pápa 2016-ban, a legrangosabb európai kitüntetés, a Károly-díj átvételekor kötötte a lelkünkre, hogy hidakat, ne falakat építsünk. Hát, most ez történt.