Az arca az utolsó, amit megismerünk egy utcai alkotóról. Látjuk a műveit, és egy idő után már felismerjük a kézjegyét. Keressük falon, kapualjban, jelzőtáblák hátoldalán, elektromos szekrényeken, utcai bútorokon, gyűjtjük, fényképezzük és megosztjuk egymással. Várjuk, olyannyira, hogy az arc már nem is fontos, csak az, hogy mit fest legközelebb. A meglepetés öröme – ez a streetart esszenciája!

A magyar streetart egyik legismertebb művésze, Void a 31. Művészetek Völgye Fesztivál keretében Kapolcs Fő terén, a közönség előtt készíti el A város arca című monumentális alkotását a rá jellemző forma- és színvilággal. Az ott felállított kapu

egyik oldalára streetart, a másik oldalára graffiti alkotást fest.

Te tudtad, hogy a kettő nem ugyanaz? Pedig nagyon nem!

 

Amíg a festmény készül, Zsigó Bianka művészettörténész beszélget Petykával a streetart hátteréről, a művészi motivációról, a műfajt övező titokzatosságról, az előítéletekről, az elfogadásról és a támogatásról.

Előadásunk után a fiatal képzőművészekkel az Igluban lehet személyesen találkozni, beszélgetni, és ígéretük szerint meglepetéssel is fognak készülni az érdeklődők részére. De abban senki ne reménykedjen, hogy felfedjük az arcokat, hiszen a fontos az, hogy mit fest legközelebb!

Az elkészült alkotás a Fő téren lesz kiállítva a Fesztivál végéig, ahol szelfizni, fotózni is lehet.

De ami ennél sokkal fontosabb: az elkészült alkotást jótékonysági árverésre bocsátjuk a Művészetek Völgye Fesztivállal közösen. Ennek további részleteit később fogjuk elárulni.

 

A streetart arcai – interaktív performansz

Időpontja: 2022. július 23. 18.00 óra

Helye: 31. Művészetek Völgye Fesztivál, Kapolcs, Fő tér

Közreműködik: Void, Petyka képzőművészek, Zsigó Bianka művészettörténész

 

Találkozás a streetart arcaival

Ideje: 2022. július 23. 19.30 óra

Helye: Országút Iglu, Kapolcs, a Pajta mozgó mellett

Közreműködik: Void és Petyka képzőművészek

 

Jöjjön közelebb! Élőben alkotunk!