Casanova 1992.
 
Gyulai Líviusz sajátos hangulatú, bravúros technikai tudásról, nagyszerű rajzkészségről, nagy műveltségről, összetéveszthetetlen iróniáról tanúskodó egyedi és sokszorosított grafikai lapjaival, illusztrációival vált ismertté itthon és külföldön. Munkáinak különös hangulatát az a stílusbravúr adja, amely bármilyen korszakból merít is, elgondolásaiban új egységet és harmóniát teremt.
Nagymamák tengerpartja 2011.
 
1975-től indult rajzfilmes pályafutása a hazai és nemzetközi filmes elismerést is meghozta számára. Filmjeit az egyetemes emberi kultúra, a mitológia és a köznapiság természetes, együttes jelenléte, nagy igényesség, rajzi tudásának nagyvonalú filmes megjelenítése, mélységes humánum és eredetiség jellemzi.
Gyulai Líviusz: Orrszarvút rajzoló
 
A kiállítás kurátorai, Révész Emese és Képiró Ágnes számos jelentős közgyűjteményből és magántulajdonból válogatta a majd három hónapig látogatható tárlat anyagát. Szekciókra bontva és művészettörténeti diskurzusba helyezve az időszaki tárlat a kiállítócsarnok kétszintes, mégis egylégterű terében azt az átjárást teremti meg, amely Gyulai Líviusz munkásságának egészére jellemző: átjárást korok, stílusok, technikák között – gazdag válogatást nyújtva a termékeny életpálya minden szakaszából. A kiállítás három pillérét az autonóm grafikai alkotások, a könyvillusztrációk és az animációs filmek, illetve az azokhoz készült eredeti fázisrajzok adják. Mindez kiegészül azokkal a személyes tárgyakkal, eszközökkel, melyek a különböző technikákat, eljárásokat reprezentálják. A könyvillusztrációk mellett azok a kiadványok is láthatók, melyekhez az illusztrációk készültek. Az élményt egy-egy grafika kinagyítása, edukációs és olvasósarok is fokozza. Az animációs filmeken kívül a művésszel készült portréfilmekbe is betekinthet a látogató.
 
A kiállítást 2022. július 14-én 16 órakor Hessky Orsolya művészettörténész-főmuzeológus, a Magyar Nemzeti Galéria Grafikai Osztályának osztályvezetője nyitja meg.

https://www.facebook.com/events/444316463882501

Időutazások – Gyulai Líviusz emlékkiállítás
2022. július 14.–október 2.
Szolnoki Galéria
5000 Szolnok, Templom út 2.