A Müpa új, négy DVD-t tartalmazó gyűjteményében Fischer Ádám művészeti vezetésével és vezényletével, korunk jelentős nemzetközi és magyar Wagner-szólistái, valamint a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarának közreműködésével elevenedik meg Wagner monumentális zenedráma-ciklusa, A nibelung gyűrűje.

A Budapesti Wagner-napok legemlékezetesebb operaelőadásairól készült felvételeit 2017-ben kezdte el a Müpa DVD-n megjelentetni. A sorozat A walkür egy évvel korábban rögzített előadásával indult útjára, a következő években megjelent A bolygó hollandi (2018) és a Tannhäuser (2019) is. 

A nibelung gyűrűje című tetralógia DVD-változata a 2019-es Budapesti Wagner-napok nagy sikerű operaelőadásainak felvételeiből készült. A Hartmut Schörghofer rendezte emblematikus produkciók egy év szünet után, felfrissített változatban tértek vissza, olyan világsztárok közreműködésével, mint Johan Reuter, Albert Pesendorfer, Stuart Skelton, Catherine Foster, Stefan Vinke, Gerhard Siegel vagy Lauri Vasar. A DVD-k már a Wagner-napok új, többszörös díjnyertes arculatában készültek. A Ring-tetralógia részei – A Rajna kincse, A walkür, a Siegfried és Az istenek alkonya – külön-külön és négyes díszcsomagolásban is megvásárolhatóak a Rózsavölgyi és Társa Zeneműbolt üzletében.

A Müpa Wagner-sorozatának eddigi darabjaihoz hasonlóan ezek a lemezek is tartalmaznak egy-egy kódot, amelynek segítségével a Müpa+ hűségprogram tagjai HD-minőségben, online is elérik az adott előadást. A német nyelvű felvételhez magyar, angol vagy német felirat választható.