művészet
tudomány
közélet

POSZT

Érzékeny kortársak

Sándor L. István

Kortárssá tett klasszikusok

Beszélgetés Dér Andrással és Uray Péterrel, a POSZT két válogatójával a versenyprogram három előadásáról: Kertész utcai Shaxpeare-mosó, Molière – The Passion, Bánk bán.
Sándor L. István

Színészi minőség és rendezői látásmód

Beszélgetés-sorozatunk Dér Andrással és Uray Péterrel, a POSZT két válogatójával a versenyprogramban szereplő előadásokról.
Sándor L. István

A számvetés lehetősége

A magyar nyelvterület egyetlen reprezentatív színházi fesztiválja a Pécsi Országos Színházi Találkozó, amely az adott évad legjobb előadásait gyűjti egybe, megteremtve ezzel a számvetés lehetőségét az érdeklődő közönség és a színházi szakma számára. Idén júniusban, a szokott időben biztosan nem rendezik meg a POSZT-ot, és az is bizonytalan, hogy később pótolják-e a fesztivált. A számvetés azonban mégsem maradhat el. Ezért kértük hosszabb beszélgetésre a két válogatót, Dér András film- és színházi rendezőt és Uray Péter koreográfus-rendezőt. Beszélgetőtársuk Sándor L. István színházi szakíró volt, aki tanácsadóként a válogatásban is részt vett. A beszélgetéssorozat bevezető részében a POSZT helyzetéről, szerepéről, a válogatás szempontjairól, illetve az általa felvázolt összképről esik szó.
Sándor L. István