MANK_ArtTér_elárasztunk_kultúrával_800x600_210122.jpg

ArtTér néven színes ismeretterjesztő sorozatokkal várja a kortárs művészet iránt érdeklődőket digitális felületein a MANK Nonprofit Kft. A Társaság kiemelten foglalkozik a művészek, a művészeti szakma képviselői és a közönség kapcsolati hálójának erősítésével: vonzó, izgalmas találkozásokkal is építve hazai kortárs közösségét.

2020-ban a MANK az online tér változatos lehetőségeit kihasználva szervezte meg ismeretterjesztő tevékenységét. 2021-ben tovább bővíti tartalmait, és új felületre helyezi művészeti ismeretterjesztő sorozatait. Az ArtTér a kulturális tartalom sokféleségét kínálja az olvasónak, hogy a kortárs művészeket és művészetet foglalkoztató témákban elmélyedhessen, s a kortárs művészeti színtér átfogóbb képét kaphassa.
Az ArtTér egyik legizgalmasabb tartalma az Ilyet én is tudok?! podcast-sorozat, amely a formátum laza közvetlenségével szólítja meg mindazokat, akik még kevésbé igazodnak el a kortárs képzőművészet világában. A beszélgetések résztvevői érdekesen és közérthetően válaszolják meg azokat a kérdéseket, amelyeket a járatlan hallgató nem mer feltenni a művészeti világ képviselőinek. A már megjelent két rész megtalálható a népszerű podcast-megosztó platformokon. A beszélgetések házigazdája Csorba Lóci, a Lóci játszik zenekar frontembere.
A Műterembejáró betekintést nyújt a művészek alkotói közegébe, amely sokszor egyben az otthonuk, a lakóterük is. Nagy Kriszta Tereskova elmondja, mit javasol fiatalkori önmagának, Pető Hunor arról beszél, miért lett művész, és a néző betekinthet a Szentendrei Régi Művésztelepen Máriás István műtermébe. 

Folytatódik a 2020. tavaszán indított #Kortárs+Tudás művészeti ismeretterjesztő sorozat is, amelyben kortárs ékszertervezőkkel, a szentendrei festői hagyományokkal, a nemzetközi és hazai performansz- és tájművészekkel, s művészet és pszichológia kapcsolatával ismertet meg.

Az ArtTér két új sorozattal bővült. A Képtörténetek minden hónapban más-más művész alkotásán keresztül mutatja be azokat a kreatív és intim alkotótereket, amelyekben a kortárs művészek dolgoznak, s kutatja mindazt, ami a kép „mögött” van. Nem csupán új önkifejezési formákkal ismerkedhetünk meg, hanem az inspirációtól a megvalósítás folyamatán át végigkövethetjük a műtárgy megszületését. A sorozatban bemutatott műalkotások a MANK közreműködésével megvásárolhatók a megjelenés hónapjában, így az olvasó is a kép történetének részesévé válhat. 
Aki úgy érzi, tanácsra van szüksége, hogy eligazodjon a műtárgypiac és a műtárgyvásárlás világában, annak a Művészet és Gazdaság nyújt biztos eligazodást a műtárgypiac sajátosságainak világában.