Hajdu Szabolcs alkotása elsősorban filmként ismert, pedig színházi előadás az alapja, amely ma is látható a Kugler Art Szalonban. A 2016-ban készült mozi Karlovy Varyban a legjobb filmnek járó Kristályglóbuszt, Hajdu Szabolcs a legjobb férfi főszereplő díját nyerte el.

A színházi változat premierje 2015-ben volt, és a film sikere is hozzájárult, hogy azóta műsoron van. A Balázs Béla-díjas művész a darab írója, rendezője és főszereplője. Hajdu Szabolcs egy negyven körüli, látszólag kiegyensúlyozott értelmiségit alakít. Farkas és felesége, Eszter között nagy a szerelem. Az asszonyt a rendező felesége, Török-Illyés Orsolya játssza. De szerelmüket csak akkor élik meg, ha gyermekük, Brúnó nincs jelen. Ritkán tárgyalt, kínos és fájdalmas kérdést feszeget az Ernelláék Farkaséknál: mit tegyen a szülő, ha nem kedveli a gyermekét. Farkas rajong Eszterért, aki imádja Brúnót. De a kör nem zárul be. Ebbe a helyzetbe csöppen Ernella, Eszter testvére, aki férjével és Laura lányával érkezik haza Skóciából. Nincs hová menniük, ezért beköltöznek Eszterékhez. Azonban gyorsan kiderül, a két család nagyon eltérő, ami lélektani és morális problémák sorával szembesíti őket.

 

/Hajdu Szabolcs Ernelláék Farkaséknál, a következő előadás:2020. szeptember 14., Kugler Art Szalon/
 

Az előadásban és a filmben ugyanazok a színészek szerepelnek, csak a gyerekeket alakítják mások. A színészi játék természetes, visszafogott, de szuggesztív. A Kugler Art Szalon kitűnő helynek bizonyult: a filmbéli bérlakás meleg fényeivel, magas mennyezetével is ilyen, kacatokkal teli, mégis tágas. Pont akkora a szoba, hogy minden pici gesztus és levegővétel értelmet és hangsúlyt kaphat. Hajdu Szabolcs darabja nem tragédia, mégsem könnyű befogadni. Nem szélsőséges helyzeteken, hanem a hétköznapok szürkeségén keresztül szembesít a családi élet nyűgével.